De grens over

Update: wij zijn in Hongarije! Het is gelukt. Alle dank aan God!

10 dagen moeten wij in het huis van Jurjen en Ruth in quarantaine. Vandaag is al dag 3 en volgende week zondag 4 april is daarvan de laatste dag. Vanaf maandag 5 april mogen wij ons in Hongarije op vrije voeten bewegen.

Hoe is het allemaal gegaan?

Met ons paspoort konden wij nog 22 dagen in de Oekraïne zijn. In die tijd moesten wij een aantal dingen regelen. Allereerst moest er een brief opgesteld worden. Deze brief moet aangeven waarom wij hier zijn en waarom wij een extra visum nodig hebben. Dit lukte aardig snel en zo konden we door naar de volgende stappen. Een verzekering regelen, afspraak visum online in vullen en pasfoto’s maken. Ook dit ging allemaal goed. Omdat wij nu een afspraak hadden staan in Hongarije voor ons visum moesten wij het quarantaine formulier invullen wat we de vorige keer niet bij ons hadden. Dit was nog aardig lastig maar het lukte. Voor zover wij wisten hadden we alles ingevuld en geregeld wat we nodig hadden om in deze tijd van corona de grens over mochten. Toch blijft alles spannend tot het moment of je wel of niet de grens over bent. En gelukkig, alles ging goed. Zelfs de vrouw van de douane die ons de vorige keer niet door liet gaan, hielp ons vrijdag weer. “Het moest zo zijn!”

Onze planning is om tot volgende week zondag 4 april hier in quarantaine te zijn. Daarna mogen wij ons weer op vrije voeten door Hongarije bewegen. De afspraak die wij geregeld hadden voor ons visum staat gepland op dinsdag 6 april, en vrijdag 9 april hopen wij dan weer terug Oekraïne in te gaan met ons nieuwe visum. Met dit visum kunnen wij weer 3 extra maanden in de Oekraïne zijn en met dit visum kunnen wij een Oekraïens paspoort van een jaar aanvragen. Dit hopen wij in de aankomende 3 maanden te kunnen regelen.

Het leven staat ook hier nooit stil, en ook regels veranderen met de dag. Zo kregen wij ook te horen dat als je Oekraïne weer in wilt je een negatief corona advies bij je moet hebben. Dit klinkt niet als heel gek en lastig, maar je moet je even voorstellen dat je hier geen afspraak kan maken met je DIGI-D. Ook is zo’n test hier niet in de buurt. Dit gaan we nog even uitzoeken de aankomende dagen, gelukkig hebben we daar wel even de tijd voor! Ook nemen we de tijd om even rust te pakken en de afgelopen 3 maand even te laten bezinken. Dankbaar voor alles wat we al konden en mochten doen en ontzettend dankbaar en blij dat er een hemelse vader is die ons leidt!

Groeten dit keer vanuit Hongarije en alvast een gezegend paasfeest gewenst!

Richard & Roelienke

Share This Post!

Recente berichten

Recente reacties

    Wist je dat we nu door ruim 60 vrijwilligers worden geholpen?!