RUTH & JURJEN KNOT

Ruth & Jurjen
Bestuur

Ruth en Jurjen Knot

‘Na een emotioneel afscheid bleven deze kinderen in onze gedachten en hebben we in oktober 2009 de Stichting Small Miracles opgericht.”

In de zomer van 2008 kwamen wij, Jurjen en Ruth Knot, voor het eerst in aanraking met de Transkarpaten, het Hongaarssprekende gedeelte van Oekraïne. Tijdens een werkvakantie mochten wij ouderen en zieken bemoedigen en helpen met het opknappen van de woningen van deze mensen.

Vanaf het eerste moment waren wij geraakt door de armoede en beperkte mogelijkheden die de mensen daar hebben. Vol passie hebben we een jaar later een jongerenreis georganiseerd die ons in aanraking bracht met kansarme kinderen. Na een aantal indrukwekkende bezoeken aan enkele Roma-kampen mochten we voor een groep Roma-kinderen een zomerkamp organiseren in Hongarije.

Na een emotioneel afscheid bleven deze kinderen in onze gedachten en hebben we in oktober van hetzelfde jaar (2009) de stichting Small Miracles opgericht.

Van juni 2010 tot en met mei 2012 woonden we in Oekraïne en hebben we het eerste onderwijsproject van Small Miracles voor kansarme kinderen opgestart en vervolgens overgedragen aan lokale contactpersonen. Vanaf juni 2012 hebben we dit werk vanuit Nederland gecontinueerd en hebben we ook een tweede onderwijsprogramma gestart. Vanaf oktober 2013 ondersteunt onze stichting ook een project voor kinderen met een beperking.

Van juni 2014 tot augustus 2017 woonden we opnieuw in Oekraïne. In die periode hebben we bestaande (onderwijs)projecten ondersteund en ook nieuwe projecten gestart. In die periode is ook de voetbalclub S.C. Small Miracles ontstaan.

In augustus 2017 werd het werk abrupt afgebroken, omdat we in verband met aangescherpte visumregels niet meer in Oekraïne mochten wonen. Van augustus 2017 tot en met augustus 2018 hebben we daarom in Nederland gewoond. In deze periode gaf God steeds sterker het verlangen om dichterbij Oekraïne te gaan wonen, en Hij gaf ook de mogelijkheden daarvoor.

Sinds augustus 2018 wonen we, samen met onze dochters Rebekka (juli 2013) en Hanna (december 2016) in Tornyospálca (Hongarije). Jurjen gaat een aantal keren per week naar Oekraïne om de projecten te ondersteunen. Ruth voert op de achtergrond diverse werkzaamheden uit voor de stichting. Rebekka en Hanna gaan allebei naar school. In de weekenden en de vakanties zijn we als gezin regelmatig in Oekraïne.

“Wij geloven dat we gezegend door God een zegen mogen zijn voor anderen en dat er hierdoor, in deze tijd, nog (kleine) wonderen mogen gebeuren. Vandaar de naam van onze stichting: Small Miracles.”

Wist je dat we nu door ruim 60 vrijwilligers worden geholpen?!