Kindertehuis

In het meisjes weeshuis `de Barmhartige Samaritaan` in Nagydobrony mocht Small Miracles op meerdere manieren helpen. Financiële bijdragen mochten we geven voor een aantal kleinere bouwprojecten. Ook helpen we bij onvoorziene kosten zoals die zich in de coronatijd voordeden (hogere personeelskosten en energiekosten). Het terrein om het huis heen wordt verbeterd en er wordt gekeken of het kindertehuis voorzien kan worden van zonnepanelen. Dat zou een hoop energiekosten kunnen schelen!

Het kindertehuis is op dit moment, juli 2021, in omvang gegroeid tot 81 meisjes/jongvolwassenen.
Toiletartikelen zijn in Oekraïne duur. In Nederland zijn toiletartikelen ingezameld en in toilet/rugtasjes verpakt, die door naaisters in Meppel zijn gemaakt. Deze tasjes zijn in maart uitgedeeld in het kindertehuis. Ook kregen we een hele partij haarspullen die uitgedeeld werd onder de meisjes. Gezond eten is ook een belangrijk thema waar we aan kunnen bijdragen in dit kindertehuis in Nagydobrony.

Jurjen en Ruth proberen iedere maand een kinderdag te organiseren. Er zijn leuke activiteiten en de jarigen in die maand krijgen een cadeautje.

Share This Post!

Recente berichten

Recente reacties

    Wist je dat we nu door ruim 60 vrijwilligers worden geholpen?!