Roelienke en Richard Wagenaar2021-12-16T16:18:24+00:00

ROELIENKE & RICHARD WAGENAAR

Ruth & Jurjen
Roelienke & Richard
Bestuur

Roelienke en Richard Wagenaar

“In 2014 sprong niet alleen de liefde naar elkaar over, maar ook de liefde voor de kinderen in Oekraïne.”

De zomervakantie van 2014 is er één die ons altijd bij zal blijven. Met een groep van zesentwintig jongeren en begeleiders reisden we die vakantie af naar Hongarije en Oekraïne. In de twee weken die daarop volgden mochten we werkzaam zijn op Roma-kampen en mochten we helpen bij een opvang voor mensen met een lichamelijke en/of een geestelijke beperking. Tijdens deze reis leerden wij, Richard en Roelienke, elkaar kennen en groeiden we steeds meer naar elkaar toe.

In 2021 zijn wij van januari t/m september als vrijwilligers in Oekraïne werkzaam geweest. Inmiddels zijn we getrouwd, afgestudeerd en vele ervaringen rijker. In 2014 sprong niet alleen de liefde naar elkaar over, maar ook de liefde voor de kinderen in Oekraïne. In de afgelopen jaren zijn we betrokken gebleven bij de Stichting door inzamelacties, deelname binnen het bestuur en door nog meerdere malen af te reizen naar de Transkarpaten (gelegen in het westen van Oekraïne). Geraakt door de omstandigheden en armoede waarin veel kinderen leven, hebben we een volgende stap gezet. Wij geloven namelijk dat ieder kind talenten heeft gekregen. Deze talenten hebben een goede basis nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen!

Gedreven door de geringe mogelijkheden van deze kinderen willen wij een steentje bijdragen aan het welzijn van Roma-kinderen, weeskinderen en de kinderen met een beperking. Dit doen we door ons een jaar lang in te zetten binnen de projecten van Small Miracles. Zo ondersteunen we bij de begeleiding in het meisjesweeshuis, bij voetbalclub SC Small Miracles en bij evangelisatie op Roma-kampen. Belangrijk hierin vinden we om betrokken te zijn en liefde te geven aan de kinderen die dit zo verdienen. We weten ons hierin gezegend door de liefde van onze Hemelse Vader. Want weet u, Hij heeft ons zo veel liefde gegeven dat we vanuit deze rijkdom overvloedig mogen delen!

Samen werken we mee aan een toekomst vol kansen, waarin ieder kind in liefde en gezondheid mag opgroeien tot een stabiele en zelfstandige volwassene. Volwassenen die vanuit hun talenten voor zichzelf en anderen kunnen zorgen.

“Geraakt door de omstandigheden en armoede waarin veel kinderen leven, hebben we een volgende stap gezet. Wij geloven namelijk dat ieder kind talenten heeft gekregen. Deze talenten hebben een goede basis nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen!”

Blogs van Roelienke & Richard

Wist je dat we nu door ruim 60 vrijwilligers worden geholpen?!

Go to Top